Herkese merhaba! 🙂
Bugünkü yazımda sizlere dilim döndüğünce doğru diş fırçalamanın nasıl olması gerektiğini anlatacağım ve en sık yapılan hatalardan bahsedeceğim.

Ben de diş hekimliği fakültesine gelmeden önceki 18 yıllık hayatım boyunca (ki bebeklik ve erken çocukluk çağımı saymazsanız 13-14 yıl diyebiliriz buna) dişlerimi yanlış tekniklerle fırçalıyordum. Bugün de çoğu hastamda fark ettiğim şey onların da tıpkı benim daha önce bilmediğim gibi, doğru diş fırçalama tekniklerini bilmiyor oluşları.
Doğru bilinen yanlışlar üzerinden giderek anlatmak gerekirse:

2. Dişlerinizi kuru fırçalayın. Çoğu kişinin yaptığı hata diş fırçasına macunu sürdükten sonra hemen suyun altına tutmaktır. Yanlış! Fırçanızı ıslatmak fırçanın temizleme etkinliğini azaltacaktır. Kuru bir fırça daha etkin bir temizlik sağlar.
3. Yapılan bir diğer yanlış: Bakınız sol taraftaki sarışın ablamız, dişlerini fırçalıyor iyi güzel de o çene niye kapalı? 🙂 Doğru fırçalama tekniğinde çenemiz yarım açık olmalıdır. Çünkü kapalı olduğunda etkin temizlik sağlanamaz.

5. Fırçalamamız tamamen bittikten sonra, ancak en son aşamaya geldiğimizde artık ağzımıza su alıp çalkalayabiliriz. Bu aşamaya kadar sudan uzak durun! Aman ha dikkat! 🙂
Dişlerinizi fırçaladıktan sonra bir de diş ipi yapsanız tadından yenmez hani. 🙂
Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim. Aklınıza takılan herhangi bir soru olduğunda lütfen sormaktan çekinmeyin. Hepsini tek tek cevaplamaya çalışacağım. Kendinize iyi bakın, sağlıklı gülüşler diliyorum! 🙂
vay bee güzel bi yazı olmuş ilk defa işime yaradı çook teşekkürleerr emekleriniz boşa gitmedi 🙂