Kampçılık; içinde ani gelişebilecek bir çok durum barındıran ve ne kadar öngörülü olursanız olun B planınızın olmasını zorunlu kılan kapsamlı bir tatil şeklidir. Genel olarak gittiğimiz kamp alanları şehir dışında ve yerleşim birimlerinden uzakta olduğu için eksik ihtiyaçların temin edilmesi sizin ve kamp ekibiniz için her seferinde ciddi bir soruna dönüşebilir. Daha çok gezsek ekibi olarak hazırladığımız ve üzerine tik atılmaktan okunamayacak hale gelmiş kamp malzeme listemizi sizin için yeniden derledim. Bu liste profesyonel kampçılık için ve çok soğuk iklimlerdeki kamplara uygun malzeme listesi değildir.
Çoçuğu olan ailelerin mutlaka götürmesi gereken kamp malzemeleri:
- Çocuk uyku tulumu.
- Çocuk kafa lambası.
- Boyuna asılabilen düdük.
- Sürekli kullanılan ilaçlarınız (astım-alerji vs…)
- Yanık kremi, ateş düşürücü.
- Yaş durumuna göre aktivite ve boya malzemesi.
Genel Kamp Malzeme listesi:
-
Kamp vazgeçilmezi KİTAP
Kampta bol bol vaktiniz olacağı için yanınıza kitap almanızı öneririz çünkü canınız sıkılırsa oyalanacak bir şey elinizin altında olması iyidir.Sessiz bir yerde yemiz havada kamp yaparken kitap okumanın tadı da başkadır.
-
Çadır
Kamp malzeme listesinin en önemli demirtaşıdır. Başlangıç seviyesi için Arpenaz 2’yi öneririm. Şiddetli rüzgar ve yağmurda kullanma şansına eriştim ve gerçekten tatmin edici bir başarı gösterdi içine gram su girmedi , rüzgarda çadırın içindeydim çadır sanki ikiye katlanacak gibi olsada herhangi bir yırtılma veya yerinden uçma gibi bir şey olmadı. Olumsuz olarak şunu söyleyebilirim ki sabahın erken saatlerinde sizi kaldırıyor çünkü içi hamam gibi oluyor.Bunun önüne geçmek için Arpenaz black fresh alabilirsiniz ancak biraz daha pahalıdır. Arpenaz 2 adından da anlaşılacağı üzere 2 kişiliktir.Ancak şahsen ben uzun boylu biriyim (1.93) o yüzden içine tek sığabiliyorum.Yanınıza çantanızı da koyunca zaten ikinci kişiye yer kalmıyor.Arpenazın bagajlı versiyonu da mevcut çantanızı yanınıza değil çadır dışında bulunan bagaj bölümüne koyabilirsiniz. Tabi bu özellikler fazla ücret demek. Arpenaz 2 89 TL gibi bir fiyata sahip. Başlangıç için tatmin edici bir çadır.Ucuz ve kaliteli olduğu için kampçıların milli çadırı olarak geçer J
-
Uyku Tulumları
Kamp alanı nerede ve hangi iklimde olursa olsun gecenin bir saati çadırda çok sıcak veya soğuk sebebiyle uyanmak kimseyi mutlu etmeyecektir. Yanınızda mutlaka bulunduğunuz iklim ve hava şartlarına uygun uyku tulumu bulunmalı. Kullandığınız uyku tulumu konfor seviyesini arttırmak için yün içlik veya uzun kollu t-shirt giymeniz yararınıza olabilir.Ben başlangıç için Remixon -5 dereceyi önerebilirim 112 TL gibi bir ücreti var ancak -5 e kadar koruduğu söylenemez 0 derece ve üstünde konfor sağlar.
-
Mat
Bir kampın mutlaka olması gereken bir malzemesidir.Çadırı kurdunuz içine girdiniz yerin soğuğu sizi hasta eder işte mat sizi bundan korur.Yerden gelen soğuğu keser ve raharça uyumanızı sağlar.Askeri matlar alabilirsiniz. Piyasa değeri yaklaşık 20-25 TL dir.
-
Su
Yanınıza alabildiğiniz kadar su alın malum kendileri hayatta kalmamız için gerekli bir içecek. Sadece içmek için değil temizlik içinde su çok önemlidir.
-
Sırt Çantası
Sırt çantasının içeriği değişir kısa kamplar için uzun kamplar için trekking ağırlıklı kamplar için vs. uzar gider ben 2-3 günlük kamplar için Forclaz 50 lt öneririm kendimde bu çantayı kullanıyorum. Sırt desteği , görünüş , cepler bana göre yeterli geldi.Ancak çantanın altında perlon takma yerleri var fakat perlon yok perlonu ekstradan almanız gerekiyor. Forclaz üstte , altta ve iki yanında eşya koymak için yerleri vardır.
-
Kafa Lambası ve Fener
Kamp yaptığımız yer geceleri zifiri karanlık olabilir bu durumda bizi kurtaracak eşya fenerdir. Kafa lambası kullanım açısından çok iyi kafanıza takın elleriniz serbest olacaktır bu yüzden rahatça hareket edebilirsiniz.
-
Yedek Pil
Fener ve kafa lambamız için gerekli olacaktır.
-
Şarj cihazı /powerbank
Kamp alanınız ücretli bir yer ise zaten oralarda priz oluyor ancak siz doğanın içinde iseniz kendiniz kamp yapıyorsanız ki kamp en az 2-3 gün sürüyor bu süre zarfında bir powerbank içinizi çok rahat görür kendim Xiaomi 10.000lık powerbankını kullanıyorum hızlı şarj özelliği de bulunuyor.Tavsiye ederim
-
Yemek Malzemeleri
Yemek konusunda konserve tercih edebilirsiniz. Hem uzun ömürlü hep de A-101 VE BİM gibi yerlerde çok uygun A-101 de konserve barbunya ve fasulye alabilirsiniz bir konserveden 3 öğün yemek çıkıyor.
-
İçecek Malzemeleri
Küçük bir demlik çok iyi olacaktır. Kampın vazgeçilmezi çaydır. Akşam müzük eşliğinde , kitap okurken , sohbet ederken, içinizi ısıtacak çay çok önemlidir. Ayrıca termosta işinize oldukça yarayacaktır çayınızı , kahvenizi sıcak tutmak için gerekli bir malzeme.
-
Kamp Ocağı ve Yedek Gaz
Kamp ocağı biraz keyfi olarak değerlendiriyorum ben çünkü doğada ateş yakabilir çayınızı yemeğinizi o ateşte yapabilirsiniz.Tabi bazı yerlerde ateş yakmak yasak oluyor o yüzden ocak kesinlikle gerekli oluyor.
-
Yağmurluk
Özellikle Karadeniz kamplarında olması gereken bir unsur.Karadeniz hep yağmurlu korunmak için yağmurluk şart.
-
Yedek Kıyafet
Her şeye karşılık 3-4 adet t/shirt be 1 adet pantolan yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Mutlaka yanınızda eski bir kıyafetiniz de olsun inanın çok ihtiyacınız olacak.
-
Yemek Pişirme Malzemeleri
Yanınızda kap kacak , çatal , kaşık bulursa yemek yapmanız kolaylaşır.Bazı kampçılar bu eşyaları doğadan temin ediyorlar. Kap kacak yerine ateşin üstüne düz bir taş koyup onun üstünde yemeğini yapanlar oluyor çatal yerine ince bir odun parçasını kullanıyorlar. Bu seçenek size kalmış.
-
İlk Yardım Kiti( Yara bandı, Ağrı Kesici, Sargı Bezi, Batikon, Pamuk)
Herhangi bir yaralanmaya karşı yanımızda küçük bir çanta içinde bulunması gerekir.
-
Böcek ve Sinek Kovucu Sprey
Bu biraz keyfi. Çok rahatsız olan biriyseniz alabilirsiniz şahsen ben almıyorum
-
Büyük Boy Çöp Torbası
Bir kampçı doğayı kirletmemelidir. Kamp sonrası çöplerimizi toplamalıyız. Buyüzden kamp malzeme listemizden büyük boy çöp torbasını eksik etmememiz gerekmekte
-
Islak Mendil ve Tuvalet Kağıdı
Kamp malzeme listemize eklenmesi zaruridir. Tuvalet ihtiyacınızı karşıladıktan sonra işinize yarayacak yegane malzeme.
-
Diş Fırçası ve Macunu
Güne başlarken , yemek sonrası için alınabilir.
-
Kibrit
Ateş için yanımıza almamız gereken bir unsur.
-
Çatal – Bıçak – Kaşık ve Kamp Çakısı
Çatal bıçak mevzusuna yukarıda değindik. Ancak bıçak önemli internette komando bıçağı diye arattığınız da bıçaklar çıkıyor onlar işinizi görebilir ancak biraz kaliteli olsun diyorsanız Opinel 8 tavsiye edebilirim.
-
Şapka
Yürüyüş sıralrında veya dışarıda otururken güneşten korunmak için gerekli.
-
Bölge Haritası
Gittiğiniz yerde kaybolma riskine karşı gerekli bir malzeme.GPS çekmediği noktalarda işinize yarayacaktır.
-
Güneş Gözlüğü
Kamp malzeme listemize koysanızda olur size kalmış bir şey.
-
Pusula
Yön bulmada işimize yarayacaktır küçük bir pusula işe yarar.
-
Defter-Kalem
Maceralarınızı kaleme dökmek için yanınıza alın.
-
Her Mevsim giyilen Polar Mont
Doğa da havanın ne olacağı belli olmaz unutmayın ki akşam sıcak evinizde değil serin bir doğa ortamında olacaksınız.
-
Çaydanlık , Kahve cezvesi ve malzemeleri
-
Portatif sandalye
Uzun saatler kamp ateşinin karşısında kitabınızı okurken çok işinize yarıyacaktır
Yaz Kampları İçin Listeye Ek Malzemeler:
- Mayo
- Deniz Pabucu ve Sandalet
- Deniz Havlusu
- Güneş kremleri
- Şemsiye
- Plaj Çantası
- Çocuklar İçin Kum Kovası ve Küreği.
- Çocuk Can Yeleği ve Kolluklar
Buna benzer Hobi konularını sitemizden takipedebilirsiniz.
Valla hayat kılavuzu gibisin harikasın 💜
Ölmeden önce yapilacaklar listemde ilk sırada yer alıyor kamp yapmak.😊 Umarım bir gün doğanın kucağında uyanırım ben de. Yazı için teşekürler. Sevgiler 🌺
10090 ilk yorum